Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 50 in Nederland

Medicine ballen

Trainen met een medicine ball is ideaal om je core, armen én benen aan het werk te zetten. Op zoek naar een medicine ball? Bekijk ons assortiment hieronder.

Sorteer op:
2 resultaten
2 resultaten


Medicine ballen

Een medicijnbal is een ronde bal, die gemaakt kan zijn van onder andere rubber, nylon, vinyl, leer of kunststof. Wat de bal bijzonder maakt is dat hij erg zwaar is. Het gewicht komt voor uit de vulling van de bal, meestal met water of zand. Door het gewicht van de bal is hij ideaal voor zowel krachttraining als conditietraining. En hij wordt ook veel gebruikt bij fysiotherapie of in revalidatietrajecten. Bij Internet-Home&Garden vind je een ruim assortiment medicine ballen, waaronder ‘gewone’ medicijnballenslamballen en wallballen. Het verschil tussen een medicijnbal en een slamball is dat een medicijnbal stuitert en een slamball niet. Met een slamball kun je prima je explosiviteit trainen. En dan zijn er ook nog wallballen. Deze worden meestal gemaakt van vinyl en zijn een beetje gewatteerd. Dit type is ideaal om, de naam zegt het al, tegen een muur aan te gooien.

Welk gewicht heb je nodig?

De zwaarte van de bal die voor jou geschikt is hangt helemaal af van je spierkracht, conditie, en het type training dat je met de bal wilt gaan doen. Ben je een beginner? Start dan met een bal die niet zwaarder is dan 4 kg. Zo kan je lichaam aan het gewicht wennen. Na een tijdje kun je met zwaardere ballen aan de slag gaan.

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm