close Let op: je verzending kan in de huidige situatie vertraging oplopen. Wij doen er alles aan om de service te blijven bieden die je van ons gewend bent. Meer informatie.
Bekijk hele assortiment

Advies over skates

Skates zijn er in allerlei soorten en maten. Maar welke past nu bij jou? En waar moet je op letten tijdens de aankoop? Om jou de beste keuze te laten maken, hebben wij een handige adviespagina opgesteld, zodat jij de skates koopt die perfect bij jou passen.

Wat is het verschil tussen een skeeler en een (inline)skate?

De termen (inline)skates en skeeler worden vaak door elkaar gebruikt, terwijl ze veel van elkaar verschillen. Het verschil tussen de skate en de skeeler zit in de wielen en het gebruik. Een skeeler heeft vijf wielen en gebruik je voor lange afstanden en om hoge snelheden te halen. Skeelers worden meestal gebruikt voor wedstrijden. Een skate heeft vier wielen en is daardoor wendbaarder en wordt daarom vooral op recreatiefniveau gebruik. Ook is de schoen van een skeeler lager dan die van een skate en heeft meestal geen remblok. Een skeeler kan je ook vergelijken met een schaatsnoren en skates met ijshockeyschaatsen.

Soorten skates

Skates worden onderverdeeld in drie soorten: stunt/aggressive skates, recreatieve skates en freestyle skates. Stuntskates zijn bedoeld om trucs uit te halen op ramps in skateparken of op straat. Recreatieve skates zijn ideaal om een rondje door de stad of het park te skaten en freestyle skates zijn een kruising tussen stunt en recreatieve skates. Hiermee kan je op hogesnelheid door bijvoorbeeld een slalomparcours.

Het type schoen 

Skates hebben een hoge schoen, deze wordt ook wel de cuff genoemd. Een hoge schoen wordt vooral door recreatieve skaters gebruikt. Skeelers hebben een halfhoge of lage schoen. Het gewicht van de schoen is dan lager, waardoor je minder weerstand hebt en dus meer snelheid maakt. Ook geeft het meer bewegingsvrijheid aan de enkel.
Kindervoeten groeien hard, kies daarom altijd voor een verstelbare skateschoen. Deze groeit mee met de voet van jouw kind, zodat ze langer met dezelfde skates doen.
Skates hebben verschillende sluitingen: kliksluiting, vetersluiting of snel-veters. Alle drie sluiten ze de skate even stevig af. Welke je kiest, is dus een kwestie van smaak. Een kliksluiting heeft bijvoorbeeld als voordeel dat de veters nooit tussen de wielen komen tijdens het skaten.

Hoe bepaal je de maat van de skates of skeelers? 

Een skate moet goed om jouw voet zitten zodat je voldoende steun hebt en geen blaren krijgt. Plaats je voet plat op de grond met de hiel tegen de muur. Meet de voet vanaf de grote teen tot aan de hiel en tel hier vijf tot negen millimeter bij op, rekening houdend met de dikte van de sokken die je in de skates draagt. Meet je voeten in de middag of avond, want ze zetten gedurende dag uit. In het maattabel lees je vervolgens af welke maat past bij de lengte van je voet.  

>> Ga naar het skatemaattabel 

De skates passen: zo weet je of je de juiste maat hebt

Je tenen raken de voorkant van de schoen licht wanneer je rechtop staat. Wanneer je je knieën buigt, raken ze de voorkant niet meer. Tijdens het skaten mogen je voeten niet door de schoen schuiven, dit veroorzaakt namelijk blaren. Pas bij voorkeur de skates binnen, zodat de wielen niet beschadigen wanneer je een klein stukje op de skates rijdt.
 

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm