Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 50 in Nederland

Noren schaatsen

Noren schaatsen zijn gemaakt voor lange tochten over de bevroren wateren. Bekijk hier ons assortiment noren van bekende merken zoals Nijdam en schaats deze winter voordelig over het ijs!

Sorteer op:
1 resultaten
1 resultaten


Noren schaatsen

Houd jij van lange schaatstochten over het spiegelgladde ijs? Dan mag een paar noren niet in jouw kast ontbreken. Norenschaatsen hebben lange ijzers, waardoor je meer snelheid maakt. Er zijn twee type noren: hoge en lage. Hoge noren staan 3 centimeter hoger dan lage noren, hierdoor kan je beter hangen in de bocht. Ze worden daarom vaak door ervaren wedstrijdschaatsers gebruikt. Lage noren schaatsen geven meer stabiliteit en zijn daarom perfect voor beginners en recreanten. Bij klassieke noren schaatsen is de schoen gemaakt van leer, maar tegenwoordig is de schoen steeds vaker gemaakt van kunststof en carbon. Noren met dit type schoen noemt men combinoren. Deze geven meer stabiliteit en zitten veel comfortabeler. Daarom is de combinoor een steeds populairder type noor.

Welk type heb ik nodig?

Als je noren schaatsen gaat kopen heb je de keuze tussen verschillende type schoenen: noren gemaakt van leer of kunststof met carbon. Een harde schoen biedt meer stabiliteit, een leren schoen biedt meer comfort. Wil je noren schaatsen kopen? Dan is het belangrijk om je af te vragen wat voor type schaatser je bent:

  • Beginner of enkel recreatief rijden? Dan zijn lage noren de perfecte keuze.
  • Wedstrijdschaatser/professional? Ga dan voor hoge noren. 

De schoen van noren schaatsen

De schoenen van noren zijn dus gemaakt van leer of kunststof met carbon (combinoren). Bij combinoren heb je de keuze uit drie type schoenen: softboot, semi-softboot en hardboot. Een softboot schoen is soepeler, waardoor je beter kunt diep zitten. De semi-softboot heeft een makkelijke instap en geeft iets meer stabiliteit. Je hebt nog wel veel bewegingsvrijheid, maar hebt minder grip op het ijs. Norenschaatsen met een hardboot schoen geven veel stabiliteit en zijn vaak goedkoper. Je verliest er wel meer grip mee op het ijs en diep zitten gaat moeilijker.

Zijn noren toch niks voor jou? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment kunstschaatsen en ijshockeyschaatsen.

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm