Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 40 in Nederland
% OP=OP Heel veel artikelen in prijs verlaagd! Shop nu >

Lagers

Op zoek naar nieuwe lagers voor de wielen van je skates of board? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment lagers!

Sorteer op:
1 resultaten
Tempish kogellagers Abec 5 zilver 8 stuks
12,75
1 resultaten


Lagers

Wielen hebben lagers nodig om op een as te kunnen draaien. De lagers bepalen hoe soepel en snel je kunt rijden. Ben je op zoek naar nieuwe lagers om weer soepel te kunnen skaten? De kwaliteit van de lagers is afhankelijk van het materiaal, de precisie, de smering en of ze gesloten of open zijn. Daarnaast heb je twee lagers per wiel nodig. Inlineskates met vier wielen hebben dus acht lagers nodig. Nieuwe lagers duw je zelf eenvoudig met je duimen in de wielen van je skates of board. Neem snel een kijkje in onze collectie kwalitatieve lagers!

Waar op letten bij het kopen van lagers?
 

Materiaal

De meeste lagers zijn gemaakt van een staalsoort, zoals chroom of titaan. Goedkopere lagers zijn meestal van goedkopere materialen, zoals gehard koolstofstaal, gemaakt waardoor ze niet lang meegaan. Denk er dus aan dat als je voor goedkope lagers gaat, je ze waarschijnlijk weer sneller moet vervangen. Goedkoop is dus vaak duurkoop.

Precisie

De precisie van de lagers wordt aangeduid met een ABEC rating. Een lager met een lage ABEC rating slijt over het algemeen sneller. De rating loopt van ABEC 1 tot ABEC 9, waarbij een lager met ABEC 9 de beste precisie heeft en het soepelst loopt. Voor beginners zijn lagers met een lagere ABEC rating ook prima, je hoeft dus niet altijd voor de duurdere lagers te gaan met een hoge ABEC rating.

Smering

-Olie. Goed bij hoge snelheden. Er zit minder weerstand in dit type smeermiddel. Het vergt wel meer onderhoud, omdat de smering eerder van je lager verdwijnt.
-Vet. Beter om vuil en water te weerstaan dan gewone olie, waardoor het dus veel minder onderhoud nodig heeft. Het zorgt wel voor meer weerstand, dus is minder geschikt bij hoge snelheden.

Open of gesloten

Rijd je vooral buiten/outdoor? Dan zijn gesloten lagers aan te raden. Gesloten lagers zijn het beste bestand tegen vuil en stof en hebben weinig onderhoud nodig. Rijd je meer binnen/indoor? Dan kun je beter kijken naar open lagers. Open lagers zijn veel makkelijker schoon te houden en roteren soepeler. 

> Voorkom dat je lagers snel verslijten door ze weg te houden van zand en vochtige omstandigheden!

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm