Gratis verzendingGratis verzending vanaf € 50 in Nederland

Braces & bandages

Een sportbrace helpt je sneller te herstellen van een blessure. Het ondersteunt je gewrichten en spieren waardoor je pijnvrij kunt bewegen. Voor ieder lichaamsdeel vind je hier de juiste sportbrace. Ontdek ons complete assortiment met Push, Rucanor, Schaper en andere merken.

Sorteer op:
4 resultaten
4 resultaten


Sportbrace

Een sportbrace draag je voor meer stabiliteit van je spieren en gewrichten, bij te weinig stevigheid, pijn of een zwelling. Ieder gewricht werkt anders, daarom heb je voor ieder lichaamsdeel en gewricht een ander type brace nodig. Deze geeft druk en ondersteuning op de juiste plek. Op die manier worden klachten verminderd en voorkomen. Een sportbrace is geschikt voor sportactiviteiten en dagelijks gebruik. Draag hem als de kans groot is op verzwikking, verdraaiing of pijn. Je brengt de brace eenvoudig zelf aan dankzij de goede pasvorm en handige klittenbandsluiting. In onze online sportwinkel vind je sportbraces voor de volgende lichaamsdelen:

De juiste brace

Waar moet je op letten bij het kopen van een sportbrace? Natuurlijk moet de brace prettig zitten. Hij moet druk geven, maar mag niet knellen. Dan krijg je weer andere ongemakken, zoals tintelingen en gaat het zijn doel voorbij. Let dus goed op welke maat je kiest of dat de brace verstelbaar is. Ook moet de sportbrace passen bij het type blessure en het gewricht. Bij een blessure van de kniepees draag je een ander soort brace dan wanneer je een blessure hebt aan je kruisbanden bijvoorbeeld. Al onze braces zijn gemaakt van de beste kwaliteit materialen, zodat jij de optimale ondersteuning en bescherming hebt.

Sportbrace dragen

Een sportbrace blokkeert niet de beweging van de spieren, daarom is de kans klein dat je spieren verslappen, wat bij bijvoorbeeld gips wel het geval is. De brace wordt voornamelijk tijdens het sporten gedragen. Dat is vaak zo een drie tot vijf uur per week. De overige uren worden de spieren volledig belast en genoeg geprikkeld waardoor ze niet verslappen. Tijdens het sporten zweet je, daarom zijn de meeste sportbraces uitwasbaar. Was je sportbrace regelmatig, zodat hij schoon en fris blijft.

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm